Web Analytics Made Easy - Statcounter

در کشور ما، بواسطه تعیین تعرفه واردات برای خودروهای وارداتی و امتیازی که برای شرکت های ایران خودرو و سایپا و همچنین برخی شرکت هایی که نسبت به مونتاژ کردن خودرو در کشور اقدام می کنند؛ تولید خودروهایی که با توان داخلی طراحی، تولید و حتی مونتاژ می شوند، در اولویت قرار گرفته است که طی سال هایی که این انحصار برای توانمندسازی صنعت خودروسازی داخلی ایجاد شده، تقریبا هیچ پیشرفتی حاصل نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش «تابناک»، این انحصار برای ایران خودرو و سایپا تا چند سال پیش تنها عیبش فقط عدم پیشرفت و تولید خودروهایی که توان رقابت با نمونه های خارجی را داشته باشد، بود؛ اما حسن آن مشغول به کار بودن چند صد هزار کارگر و کارمند این کارخانه ها بود. متاسفانه این رویه باعث شده که به مرور آسیب ها و مشکلات ناشی از ایجاد این انحصار افزایش یافته و صنعت کشور را به نوعی با چالش مواجه سازد.

با الزامات قانونی که برای استانداردسازی محصولات تولیدی ایران خودرو و سایپا در نظر گرفته شد، بخشی از مشکلات ناشی از عدم استاندارد مرتفع شد، اما همچنان نمی توان رقابتی را بین خودروهای تولید داخل با خودروهای روز دنیا متصور شد. حتی تا اینجای کار را مردم شاید بپذیرند؛ اما اینکه با وجود چنین شرایطی خودروسازان بخواهند برای مردم، کشور و صنعت مشکل ساز بشوند، به هیچ عنوان قابل قبول و قابل تحمل نیست.

از ابتدای سای جاری تاکنون نوسانات قیمت ها از بازار ارز، سکه و طلا شروع شد و اولین جایی که واکنش فوری به آن نشان داد، بازار خودرو و خودروسازان داخلی ما بودند؛ هرچند به نظر می رسد با اقداماتی که آنها از ماه های پایانی سال گذشته شروع کردند، پیش بینی چنین شرایطی را می کرده اند، لذا نه تنها اقدام به جلوگیری از ایجاد یک معضل و مشکل اقتصادی در کشور نکرده اند، بلکه برای کسب سود بیشتر از این فضا قدم برداشته اند.

خودروسازان از سال گذشته تاکنون فروش و پیش فروش های محدودی را در دستور کار خود قرار دادند تا جایی که یکی از نمایندگان مجلس در گفت و گویی، اعلام کرد که ایران خودرو و سایپا در چنین شرایطی اقدام به «احتکار» 90 هزار خودرو کرده اند که سهم نارنجی پوشان جاده مخصوص 60 هزار خودرو و سهم آبی پوشان 30 هزار خودرو بوده است؛ اقدامی که هرچند هر دو خودروساز آن را رد کردند، اما بررسی وضعیت بازار و عرضه و تقاضا بیشتر درستی حرف نماینده مذکور را به اثبات می رساند تا خودروسازان.

همین رویه باعث شد که قیمت برخی خودروهای خودروسازان داخلی سر به فلک بکشد و اختلاف قیمت عجیبی بین خودروهای موجود در بازار با خودروهای کارخانه ایجاد شود. همین موضوع باعث شد که ایران خودرو و سایپا در چند نوبت بدون هرگونه اخذ مجوز قانونی و به بهانه افزایش قیمت ها در بازار آزاد و افزایش قیمت دلار، نسبت به افزایش قیمت خودرو اقدام کنند و در نهایت شورای رقابت هم در یک مصوبه فرمایشی و بدون هرگونه توضیحی درباره چگونگی افزایش قیمت و اعلام قیمتی که باید افزایش روی آن اعمال شود، رای به گران کردن خودروها بین 5 تا 7 درصد داد.

مشکلات ایجاد شده اقتصادی که یکی از جدی ترین آنها در بازار خودرو بود، باعث شد تا به پشتوانه برخی چهره ها و حمایت مردم، دوباره ساز تحریم خرید خودروی صفر اعم از داخلی و خارجی کوک شود و دولت هم که فضا را بهم ریخته می دید، بعد از چند ماه تازه به خاطر آورد که دو خودروساز انحصاری بدون هیچ ملاحظه ای در حال بهم ریختن وضعیت اقتصادی بازار خودرو هستند که تاثیر آن را به وضوح می توان بر دیگر عرصه های اقتصادی نیز ملاحظه کرد.

فعال شدن دوباره «کمپین نخریدن خودرو» و اعلام مسئولان دولتی برای عرضه خودرو، ایران خودرو و سایپا را مجبور به عرضه دوباره خودروها در سایت های فروش شان کرد؛ اما فروشی که تقریبا هیچ «خروجی» ندارد و بیشتر شبیه به یک «شوی تبلیغاتی» است. در این گزارش بناست که فروش و پیش فروش خودروهای سایپا مورد بررسی قرار بگیرد. وضعیت فروش و پیش فروش ایران خودرو را در گزارش دیگری به بررسی خواهیم نشست.

سایپا اخیرا در موصبه ای نسبت به فروش و پیش فروش خودروهای خود اقدام کرده است و تقریبا همه محصولات خود به غیر از ساندرو و استپ وی را در سامانه خود قرار داده است؛ اما تقریبا می توان گفت که تلاش برای خرید این خودروها که در سایت این شرکت خودروسازی قرار گرفته، بیهوده است و دقیقا معلوم نیست چه کسانی می توانند از سامانه فروش «سایپا» خودرو خریداری کنند.

بسیاری از مخاطبان و کاربران سایت «تابناک» با ارسال عکس ها و متن های گلایه آمیز از این نحوه فروش گلایه کرده اند و آن را نوعی شوی تبلیغاتی خوانده اند که احتمالا عوایدش فقط به جیب کسانی می رود که با امتیازات خاص می توانند اقدام به خریداری خودرو کنند.

با وجود ایجاد «کمپین نخریدن خودرو» به نظر می رسد که استقبال آنچنانی از فروش و پیش فروش شرکت مذکور و سایر شرکت ها نشده باشد؛ چرا که فعالیت چند روزه این سامانه و تکمیل نشدن ظرفیت که بلافاصه منجر به بسته شدن سایت فروش خودروهای عرضه شده خواهد شد، نشانگر همین مساله است؛ اما جالب اینجاست که در چنین شرایطی باز هم امکان خرید تقریبا برای خریداران احتمالا «عادی» صفر است.

جالب تر اینجاست که فروش خودروی سایپا که اختلاف قیمت قابل توجهی با بازار آزاد دارد، از ابتدای ثبت نام میسر نبود و در فاصله کوتاهی هم سایت عرضه کننده، اعلام کرد که به دلیل تکمیل ظرفیت امکان ثبت نام خودروی مذکور وجود ندارد. در مورد برخی خودروهای دیگر هم اگر شما اینترنت فوق العاده ای هم داشته باشید و مرتبا برای خرید خودرو دکمه ثبت را بزنید، بازهم با این پیغام مواجه خواهید شد که  «متاسفانه ازدحام کاربران حاضر در سایت، از ادامه روند خرید توسط شما جلوگیری کرده است. لطفا جهت خرید خودرو مجددا اقدام فرمایید.»

متاسفانه این عملکرد «سایپا» نه تنها مشکلی از وضعیت اقتصادی بازار خودرو حل نخواهد کرد، بلکه به غیرشفاف بودن آن دامن زده و دست دلالان را به جای کارخانه تولیدی به روی بازار می گشاید. اقدامی که باید مسئولان دولتی، نظارتی و آقایان در وزارت صنعت، مدعن و تجارت و همچنین کارخانه مزبور باید به بررسی آن پرداخته و در مقابل افکار عمومی؛ پاسخگو باشند.

برای شفاف شدن بازار و کوتاه شدن دست دلالان از تصمیم گیری با جای کارخانه و نهادهای تصمیم گیر در ارتباط با تعیین روند بازار و قیمت ها، پیشنهاد می کنیم که سایپا اعلام کند که میزان مراجعه به سایت فروش این کارخانه چه میزان است که مرتبا پیغام خطا برای خریداران صادر می کند. یعنی کاربران سایت این کارخانه از کاربران سایت های پربازدید کننده خبری و اجتماعی و یا فروشگاه های آنلاین که بعضا از یک میلیون نفر عدد آن می گذرد، بیشتر هستند که توان پشتیبانی وجود ندارد و مخاطب مرتبا پیغام خطا دریافت می کند؟

پیشنهاد دیگر این است که در راستای ایجاد شفافیت و جلوگیری از گمانه زنی هایی مبنی بر اینکه افراد خاص فقط می توانند ثبت نام کرده و خرید انجام دهند؛ فقط در مورد خودروی سراتو، سایپایی ها اعلام کنند که در فروش و پیش فروش اخیر، چند خودرو از نوع «سراتو» برای فروش عرضه شده است؟ چه کسانی موفق به ثبت نام این خودرو شده اند و در نهایت هم اسامی که توانسته اند از شهرها، استان ها و احیانا روستاها و مناطق مختلف این خودرو را ثبت نام و خریداری کنند، اعلام شود.

منبع: تابناک

کلیدواژه: سایپا فروش پیش فروش ابهام جدی سراتو تعداد فروش اسامی خریداران انحصار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۱۹۴۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت خودرو امروز ۱۷ اردیبهشت + جدول

قیمت محصولات ایران‌خودرو و سایپا در بازار اعلام شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بازار خودرو امروز _دوشنبه هفدهم اردیبهشت_نسبت به روزهای گذشته نوسان چندانی ندارد، بیشتر خودروهای داخلی و مونتاژی تغییر قیمتی تجربه نمی‌کنند، اما در این میان برخی از محصولات بازار با افت‌وخیز ناچیز همراه شدند.

اطلس یکی از جدیدترین محصولات سایپا امروز سه میلیون تومان ارزان‌تر شده و با نرخ ۵۸۵ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

شاهین G با سانروف خودروی رده بالای این شرکت نیز افت هفت میلیون تومانی را به ثبت رسانده و با ۷۵۷ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

پژو پارس معمولی یکی از محبوب‌ترین‌های بازار داخلی امروز رکورد افزایش قیمت را زد و ۲۸ میلیون تومان گران‌تر از روز گذشته و با ۶۹۴ میلیون تومان معامله می‌شود.

تارا اتوماتیک V۴ یکی از سدان‌های لوکس ایران خودرو در بازار داخلی‌ها نیز امروز پنج میلیون تومان افت قیمت داشته و با یک میلیارد و ۱۴۵ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

بر این اساس در گروه محصولات ایران‌خودرو وانت آریسان با قیمت ۴۵۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، سورن پلاس (فول) با قیمت ۷۴۸ میلیون تومان، سورن پلاس موتور XU۷P با قیمت ۶۴۰ میلیون تومان، سورن پلاس دوگانه‌سوز ۷۹۴ میلیون تومان، دنا پلاس (تیپ ۱) با قیمت ۸۳۳ میلیون تومان، دنا پلاس توربو اتوماتیک (ارتقا) یک میلیارد و ۴۸ میلیون تومان، پژو پارس ۶۹۳ میلیون تومان، پژو پارس سفارشی ۷۳۲ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ موتور TU۳( ارتقا) با قیمت ۶۶۷ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ دنده‌ای هیدرولیک ۷۵۹ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ اتوماتیک ۹۲۳ میلیون تومان، رانا پلاس ۶۳۵ میلیون تومان، تارا دستی (ارتقا) ۸۰۷ میلیون تومان، تارا اتوماتیک V۲ به قیمت ۹۸۲ میلیون تومان، هایما اس ۷ (S۷) با قیمت یک میلیارد و ۶۸۰ میلیون تومان، هایما ۷X با قیمت یک میلیارد و ۷۸۵ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

در محصولات سایپا نیز ساینا S با قیمت ۴۴۷ میلیون تومان، ساینا S دوگانه‌سوز ۴۵۷ میلیون تومان، کوییک اتوماتیک ۵۳۹ میلیون تومان، کوییک S به قیمت ۴۳۶ میلیون تومان، سایپا ۱۵۱ با قیمت ۳۴۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، وانت زامیاد (رادیال) با قیمت ۵۸۷ میلیون تومان، پیکاپ کارون ۸۴۵ میلیون تومان و چانگان CS۳۵ تیپ ۲ با قیمت یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان مبادله می‌شود.

قیمت خودروهای مونتاژی

در بازار خودروهای مونتاژی و وارداتی نیز نوسان زیادی دیده نمی‌شود.

ام‌وی‌ام X۲۲ پرو دستی یکی از ارزان‌ترین کراس‌اوورهای مونتاژی بازار، تغییری ندارد و با همان نرخ ۹۵۸ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

جک S۵ نیوفیس محصول محبوب کرمان موتور نیز امروز تغییر قیمتی نداشته و به قیمت یک میلیارد و ۶۸۵ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

ام‌وی‌ام X۵۵ Pro کراس‌اوور مونتاژی مدیران‌خودرو محصول پرحاشیه این روزهای بازار است که ۲۲ میلیون تومان نسبت به روز گذشته ارزان‌تر شده و با یک میلیارد و ۵۸۸ میلیون تومان معامله می‌شود.

هونگچی H۵ محصول وارداتی و لوکس گروه بهمن به شمار می‌رود که امروز با افت ۹۵ میلیون تومانی، رکورد کاهش قیمت را در بازار نصیب خود کرد و به کانال پنج میلیارد و ۱۴۵ میلیون تومان رسید.

بر این اساس X۲۲ پرو دستی با قیمت ۹۵۸ میلیون تومان، X۳۳ کراس (دستی) با قیمت یک میلیارد و ۸۰ میلیون تومان، آریزو ۵ اسپورت با قیمت یک میلیارد و ۴۲۶ میلیون تومان، تیگو ۷ پرو پرمیوم ۲ میلیارد و ۱۰۵ میلیون تومان، تیگو ۸ پرو (هیبرید) ۳ میلیارد و ۱۲۰ میلیون تومان، فونیکس FX (۱.۶) با قیمت دو میلیارد و ۳۶۰ میلیون تومان، جک J۴ با قیمت ۸۴۲ میلیون تومان، جک S۳ با قیمت یک میلیارد و ۲۴۳ میلیون تومان، کی‌ام‌سی T۸ با قیمت یک میلیارد و ۶۵۳ میلیون تومان، کی‌ام‌سی J۷ با قیمت یک میلیارد و ۸۳۰ میلیون تومان، رسپکت ۲ به قیمت یک میلیارد و ۴۵۰ میلیون تومان، فیدلیتی (پنج‌نفره) یک میلیارد و ۸۸۵ میلیون تومان، دیگنیتی پرایم یک میلیارد و ۹۶۰ میلیون تومان و دیگنیتی پرستیژ با قیمت دو میلیارد و ۲۶۰ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

کد خبر 750740

دیگر خبرها

  • قیمت خودرو امروز ۱۹ اردیبهشت + جدول
  • نوسان چشمگیر قیمت ها در بازار خودرو؛ کدام خودرو ۹۰ میلیون تومان گران شد؟ | جدول قیمت ها را ببینید
  • قیمت قطعی ۲ خودروی برقی در سامانه یکپارچه خودرو+ جدول
  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد
  • هونگچی E-QM5 در لیست فروش سامانه خودروهای وارداتی قرار گرفت
  • متقاضیان خرید خودرو بخوانند/ قیمت خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه اعلام شد + جزییات
  • قیمت خودرو امروز ۱۷ اردیبهشت + جدول
  • سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی + سایت فروش، قیمت و زمان ثبت نام اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت خودرو امروز ۱۷ اردیبهشت +جدول
  • آغاز فروش فوری ۵ خودرو در سامانه یکپارچه + اسامی خودروها و شرایط